ALAPVETŐ FOGALMAK

Mutatók

Oldalletöltés – egy (gemiusTraffic kóddal megfelelően ellátott) weboldal megjelenítésének eseménye.

Látogatás – egy látogató által generált oldalletöltések összefüggő sora egy webhelyen belül.

A mutatókkal kapcsolatos további információkért látogassa meg a Gyakori Kérdések oldalát.

Mért jellemzők

Böngésző – olyan szoftver, ami a weboldalak letöltésére és megjelenítésére használható, a látogatni kívánt weboldalt működtető technológiától és a felhasználó egyedi beállításaitól függően.

Operációs rendszer – alapvető szoftver, ami közvetítő szerepet tölt be a felhasználó és a hardver között. Az operációs rendszer nyújtja a felhasználónak azt a környezetet, amiben az egyes programokat használni tudja.

Mobileszköz – olyan hordozható elektronikai eszköz, amivel úgy lehet fogadni, feldolgozni és küldeni adatokat, hogy nincs szükség közben kábeles internet-kapcsolatra. A rangsorba nem tartoznak bele a hordozható számítógépek, laptopok.

Flash Player – olyan beépülő modul a böngészőkben, ami a Flash fájlok (swf formátum) megnyitására szolgál.

Képernyőfelbontás – a kijelzőkön látható kép méretét jelöli, pixelekben kifejezve, a következő módon: „szélesség x magasság”.

Színmélység – információ a kijelzőn megjeleníthető színek számáról.

Katalógus – olyan webhely, amely kategória struktúrába gyűjt más webhelyeket, a keresett információk egyszerűbb megtalálása érdekében.

Keresőmotor – webhely, ami az információk interneten való megtalálását segíti a keresett szó vagy kifejezés megadásával.

Cookie – egy fájl, amit oldalletöltések alkalmával nyújtanak a webszerverek a böngészőnek. A fájlban található információk minden alaklommal visszaküldésre kerülnek a szerverre (ami módosíthatja is a benne foglalt adatokat), amikor a böngésző kérést indít egy oldal letöltésére.

Vissza a tetejére

Web Statistics